Leuke spelletjes in de file

Leuke spelletjes in de file

Onderweg naar huis, vanuit Frankrijk of gewoon terug van visite, kom je weer eens in een vervelende file te staan. Niet getreurd want er zijn leuke spelletjes die de tijd om laten vliegen. Kinderen in de auto? Dan zijn de volgende twee spelletjes erg geschikt:

de Woordslang
Een klassiek spelletje dat leuk blijft. De oudste speler begint en verzint een woord. De speler rechts van hem/haar verzint een woord dat begint met de laatste letter van dat woord. Zo gaat het spel de klok rond.

het Alfabetspel
Een ander woordspelletje dat de kinderen aardig bezig kan houden is het Alfabetspel. In dit spel kan iedereen als team samenwerken of individueel spelen. De bedoeling is dat er een woord wordt gevonden ergens in de openbare ruimte met een bepaalde letter. Dat kan zijn op een nummerbord, winkelruit, reclame, gebouw, bewegwijzering, etc. Het spel begint met de letter A en gaat als die gevonden is verder met de letter B. Net zolang tot alle letters van het alfabet zijn gevonden.

Als de ouderwetse spelletjes niet voldoende zijn om de passagiers bezig te houden kan de smarthpone of tablet uitkomst bieden. Op deze media zijn een oneindig aantal spelletjes te downloaden die verveelde filerijders uren bezig kunnen houden.

Zoek en vind spelletjes doen het altijd erg goed bij één spelers maar ook als er meerdere spelers zijn. De simpelste spelletjes bestaan uit het zoeken en aanklikken van een voorwerp in een virtuele ruimte. Er zijn steeds meer uitgebreide varianten die zowel leerzaam en uitdagend zijn voor de speler.

Een leuke variatie en topper van dit moment is DrawSomething. Het is het beste te omschrijven als een smarthone versie van pictionary. Een speler kan een voorwerp tekenen en de ander(en) moeten het raden. Daar zijn hulpmiddelen bij beschikbaar dus wees gerust tekentalent is niet vereist.

Andere populaire en zeer uitgebreide zoek en vind spelletjes zijn The Secret of Monkey Island en Myst. Het gevaar van deze spelletjes is dat ze thuis niet meer worden weggelegd.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>