Drie op een rij spelletjes

SP-085-Spel-Drie-in-een-rij

Bij drie op een rij spelletjes gaat het, zoals de naam al aangeeft, om het maken van 3 op een rij. Het zijn meestal spelletjes die eenvoudig te spelen zijn, maar soms toch voor een behoorlijke uitdaging kunnen zorgen.

In de meeste 3 op een rij spelletjes zal je in een groot veld, gevuld is met verschillende voorwerpen, telkens een voorwerp kunnen verplaatsen. Het is de bedoeling om 3 of meer van dezelfde voorwerpen op een rij te krijgen door de verplaatsing. De voorwerpen zullen vervolgens uit het veld worden verwijderd en de speler zal punten en/of extra tijd krijgen. De speler zal telkens opnieuw op zoek moeten naar voorwerpen die verplaatst kunnen worden en waarmee er 3 op een rij kan worden gevormd.

De meeste 3 op een rij spelletjes zullen naar mate de tijd verstrijkt steeds moeilijker worden. Zo kunnen er voorwerpen in het speelveld komen die alleen met combinaties van 4 of 5 op een rij verwijderd kunnen worden of zal er steeds minder tijd worden gegeven om een nieuwe combinatie te vinden. Het is soms zelfs mogelijk dat het aantal mogelijke zetten kan afnemen en de speler het spel verliest als er geen mogelijke 3 op een rij combinaties meer kunnen worden gevormd.

Naast de hierboven beschreven 3 op een rij spelletjes zijn er ook nog een aantal andere varianten. De meest bekende andere variant is een spel waarbij een rij met balletjes van een verschillende kleur van een beginpunt naar een eindpunt rollen. De balletjes mogen het eindpunt niet bereiken en de speler zal ervoor moeten zorgen dat dit niet gebeurt.

Balletjes zullen verdwijnen als er 3 of meer balletjes van dezelfde kleur in contact met elkaar komen. De speler krijgt bij dit spel telkens een balletje met een willekeurige kleur en hij zal dit balletje op de juiste plaats in de rij met balletjes moeten schieten. Het is dus belangrijk om goed te richten, zodat de balletjes met de juiste kleuren op de juiste plek terecht komen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>